Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Χρυση Αυγη - Μαυρη Μερα

 Λοιπον, για θεαματικη εισοδο ας αρχισουμε μ αυτο:



 Ο αυστηρος νεανιας που προτεινει στους παρευρισκομενους να εγερθουν ειναι ο υποψηφιος βουλευτης Καιαδας:


Βεβαια ο ιδιος δε λεει "εγερθητι" αλλα "εγερθητω", η "εγερθητο" η δε ξερω τι ακριβως ηθελε να πει. Δεν ειμαι φιλολογος αλλα θα υποθεσω οτι δε πρεπει να διαβαζε πολυ στο σχολειο.
Απ οσο ξερω μαλιστα,το εν λογω παλληκαρι καταφερε: Μπηκε στη δημοκρατικη βουλη με δημοκρατικα μεσα και πλεον θα μαχεται για το καλο του λαου και της δημοκρατιας.



Συνεχιζουμε με αυτο:

Να σημειωσουμε οτι οι σεμνοι, λιγομιλητοι κυριοι εκατερωθεν του μεγαλου αρχηγου ειναι κι αυτοι υποψηφιοι βουλευτες. Αυτοι δε ξερω αν μπηκαν στη βουλη.
Μαλιστα, απ οτι εγινε γνωστο,  ο αρχηγος ασκησε το πιθανοτατα δημοκρατικο του δικαιωμα να αδιαφορησει για το ποσους σταυρους πηρε ο καθενας, και θα επιλεξει ο ιδιος με τα δικα του αντικειμενικα κριτηρια ποιοι θα ειναι το επιτελειο του στη βουλη.



 Εδω μπορειτε να ενημερωθειτε αναλυτικα για τους υποψηφιους βουλευτες του κομματος,
κι αξιζει να το διαβασετε και να δειτε και τα βιντεο.
Ησαν ολοι τους υπεροχοι.




Ενδιαφερουσον παρουσιαζουν επισης οι θεσεις του κομματος για τις γυναικες.Ενδεικτικα:

 «Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του ύψιστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν' αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος, το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον»

Στο γενικο, ο ρολος της γυναικας φαινεται να ειναι να υποστηριζει και να αναπαραγει τα παλληκαρια, κυοφορωντας τα αυγα με τα νεα βλασταρια.
Φανταζομαι οτι οι κακομοιρες που θα τυχει να ειναι στειρες θα θεωρουνται οτι παραβαινουν τα καθηκοντα και τις υποχρεωσεις τους και θα πεταγονται στον Καιαδα, που ειναι πλεον και βουλευτης της Ελλαδας.


                                                                       Ο Καιαδας



  Για την εισοδο της χρυσης αυγης στη βουλη, ο γνωστος και μεγαλος δημοκρατης αντρας Αδωνις εξεφρασε αποκαλυπτικο λογο:
Κουκου 
""Για την είσοδο της Χρυσής Αυγής, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά. "'Όταν ανακαλύψουν οι Έλληνες τι εστί Χρυσή Αυγή θα είναι αργά. O κόσμος ψήφισε από αντίδραση Χρυσή Αυγή για του λέγαμε ότι δεν πρέπει, δεν είναι στο σύστημα και αυτοί το έκαναν. Είναι ντροπή που ο κ.  Μιχαλολιάκος έκρυψε τεχνηέντως την αλήθεια της Χρυσής Αυγής. Η πραγματικότητα είναι φρίκη." ""

 Τα λεει εξω απο τα δοντια ο διορατικος αδωνις και οι τριχες απο τ αρχιδια μας εγερθησαν κι αυτες.


Αναρωτιεμαι αν θα επρεπε να επιτρεπεται ενα -ας πουμε- κομμα, που δεν δεχεται την δημοκρατια, να συμμετεχει στους δημοκρατικους θεσμους οπως οι εκλογες. Ειναι καπως οξυμωρο.

 Επισης,ξανα, αναρωτιεμαι πως γινεται ενας λαος που κατα τον δευτερο παγκοσμιο υπεστη τα πανδεινα απο τους γερμανους φασιστες, να υποστηριζει ανθρωπους που εχουν για προτυπο τον Χιτλερ και την παρεα του.

Αλλα μετα βλεπω βιντεο οπως αυτο (που εχω ξαναπαραθεσει σε παλαιοτερο ποστ) και καταλαβαινω πως γινονται ολα αυτα.

Το πανελ των δημοσιογραφων που προβαλε πρωτα στην τηλεοραση το βιντεο "εγερθητι", αμεσως μετα το σχολιαζαν ειρωνικα γελωντας, στο στυλ δεν ειμαστε καλα κι ετσι. Δυστυχως η ανθρωπινη φυση ειναι τετοια που δεν αποκλειεται οι ιδιοι ακριβως δημοσιογραφοι σε αντιστοιχες του βιντεο συνθηκες, και ποσο μαλλον σε συνθηκες γερμανιας του 1940, οχι απλα να μην ειρωνευονταν, αλλα να ειναι οι πρωτοι που θα σηκωθουν και θα προταξουν το χερι σε φασιστικο χαιρετισμο, υποτασσομενοι στην παρανοια της μαζας και του φοβου.

Και δυστυχως αποκλειστικα μονο κατω απο τετοιες συνθηκες φαινεται ποιοι ειναι οι ανθρωποι με κοτσια και ποιοι ειναι οι δειλοι που θα υποταχθουν και θα πανε "με τον δυνατο" και με το ρευμα του. Και φοβαμαι οτι μονο τοτε αποδεικνυουμε στον εαυτο μας τι πραγματικα ειμαστε.
Στα λογια και σε συνθηκες μηδενικου ρισκου ολοι μπορουμε να ειμαστε ηρωες και ηθικοι.

*edit.   Μια φωτογραφια που ανακαλυψε ο brο τα λεει ολα νομιζω, αρκει να κατσει κανεις λιγα λεπτα να αντιληφθει για τι μεγαλειο ψυχης μιλαμε. Ειναι αυτο που λεμε μια εικονα χιλιες λεξεις.
Δε μιλαμε για συγκεντρωση του πασοκ. Ουτε καν χρυση αυγη. Μιλαμε για τη ναζιστικη γερμανια. Μιλαμε για ενα τεραστιο ναζιστικο πληθος. Μιλαμε για θανατικες καταδικες και στρατοπεδα συγκεντρωσης.Μιλαμε για θαλαμους αεριων και σαπουνια.
Αυτο θα πει να εχει κανεις αρχιδια. Αυτο,για οσους ενδιαφερονται να μαθουν ποιος ειναι ο κυριος με τα σταυρωμενα χερια.





Επισης,ταινιες βασισμενες σε πραγματικα πειραματα οπως το Πειραμα και το Κυμα, εχουν δειξει πολλα για την ανθρωπινη ψυχολογια. Και τωρα συνειδητοποιω οτι και οι δυο ειναι γερμανικες παραγωγες,κατι δειχνει κι αυτο.
Αν και ειμαι σιγουρος οτι αν ανατρεξει κανεις στις δικες του προσωπικες αναμνησεις μπορει να αναγνωρισει πολλα.


 Μπραβο 


*edit. Ωραια παραπομπη απο το σχολιο του goudakiου


3 σχόλια: