Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Για να δουμε.. (..ξανα τα ιδια)

  Εκλογες για αλλη μια φορα, κι ο ελληνικος λαος με το διαχρονικο,αθανατο πνευμα, βρισκεται σιγουρα σε κατασταση πυρετωδους brainstorming, οπως την προηγουμενη φορα κι ακομα παραπανω.
Καπως ετσι ντε:

                                      

                                        Ωπ!! μη βαριεσαι, δες το ολο, αξιζει τον κοπο!


Εμπρος λοιπον ωριμε ελληνα της πλειοψηφειας, σκεψου πολυ και διαμορφωσε ακομα μια φορα ακλονητη επιχειρηματολογια για τις "πολιτικες σου επιλογες" (πφφφφφ :-P ). Α ναι. Συγγνωμη, ολο ξεχναω τα ρουσφετια, οκ γαμα το.

Ωχ παναγια μου...Νταξει δεν ηξερα τον ελληνικο λαο για κατι καλυτερο απο τους παραπανω υπεροχους ανθρωπους, αλλα οταν βλεπω αυτη την αντιπροσωπευτικη φετα βλακειας μονομιας ξαφνικα θυμαμαι οτι ζω στη Μορντορ.


Το χειροτερο ειναι οτι δε βλεπω ελπιδα σωτηριας.Αρα πρεπει ο θεουλης να στειλει ενα κατακλυσμο να ξεπλυνει ολη τη βλακεια κι ελπιζω να προλαβω να φτιαξω μια κιβωτο που να χει μεσα ολα τα ζα κ ολα τα καλα παιδια (εγω θα αποφασισω ποια ειναι αυτα, δικη μου κιβωτος θα ειναι).



Κατι αλλο που δε καταλαβαινω ειναι τους ανθρωπους που δε ψηφιζουν απο αποψη. Πραγματι, το συστημα συμμετοχης στα κοινα 1 κυριακη καθε 4 χρονια ειναι για τα πανηγυρια, πραγματι, ολα τα κομματα ειναι τελειως σαπια,μερικως σαπια, η εν δυναμη σαπια, πραγματι, ακομα κ να ψηφισεις καποιο λιγοτερο σαπιο δε θα βγει καθολου η θα βγει στον πατο, πραγματι,κατα πασα πιθανοτητα δε μπορεις να συμφωνησεις πολυ με κανενα. Αλλα οταν δε φηφιζεις περαν του οτι παραδιδεις το μοναδικο δικαιωμα σου στη συμμετοχη (εστω κ γελοιο), δινεις περισσοτερη δυναμη κ χωρο σε καθε ψηφο των ορκ που αν και δεν δινουν ποτε δεκαρα για τα κοινα, εκεινη τη μερα θα σηκωθουν απο τον καναπε σε ορδες για να σου καθισουν στο σβερκο τον χοντρο κ την παρεα του


η τον λιγνο



 για αλλα 4 χρονια γαμησι.

 Αν κι εφοσον συμφωνεις με καποιο κομμα λιγο  η πολυ γιατι να μη το ενισχυσεις σε σχεση με τους παραπανω λοιπον, ωστε να εχει παραπανω επιρροη στην βουλη, στην κοινη γνωμη, κι εν τελει στην καθημερινοτητα σου? Αφου την καθημερινοτητα που διαμορφωνουν τα καθικια ουτως η αλλως θα την φας στη μαπα, γιατι να μην ενισχυσεις μια φωνη που πιεζει αντιθετα σ αυτους?
Δε συμφωνεις με το συστημα και τον κοινοβουλευτισμο, εισαι αναρχικος η κατι αλλο, και πιστευεις ειτε οτι μονο αλλιως θα αλλαξει η κατασταση (πχ επανασταση) ειτε οτι δεν αλλαζει καθολου και κατα συνεπεια δεν εχει νοημα.
Επετρεψε μου να αμφιβαλλω για το ποσο θα γινει επανασταση μεσα στο δικο μας lifetime.Κι οσο για το ποσο αποτελεσματικα πολεμας το συστημα ειναι μεγαλη η κουβεντα. Αλλα παραλληλα με οτι κανεις τραβα ριξε μια ψηφο καθε τοσο κι ασε τα πολλα λογια, γιατι αυτο που εσυ σνομπαρεις να κανεις, οι αμετρητες προσωπικοτητες του παραπανω βιντεο το κανουν με μεγαλη αποτελεσματικοτητα. Και σιγουρα τα αποτελεσματα αυτου τα βιωνεις καθε μερα (οποτε πως λες οτι δεν εχει νοημα? Τεσπα).
Οσο αντισυστηματικος σκεπτομενος κ πανεξυπνος κι αν εισαι, παραδεξου οτι θα προτιμουσες αφου εχουμε αυτο το συστημα που εχουμε κ για οσο το εχουμε (μεχρι την επανασταση πφφφφ :-Ρ ) καποιο αλλο κομμα να ειναι πρωτο και οχι τα γνωστα κτηνη. Εστω τοσο δα θα το προτιμουσες οτι κ να λες. Ε αντε να το ενισχυσεις. Αμπελοφιλοσοφε σνομπ.


Να σημειωσω οτι οι συνανθρωποι μας καταφεραν ακομα μια φορα να εντυπωσιασουν με την κριτικη τους ικανοτητα: αφηνουν σιγα σιγα τη μετριοπαθεια και τη γλιτσα του σαλτιμπαγκου-χαμαιλεοντα καρατζαφερη για να προτιμησουν την αξιοπιστια της χρυσης αυγης. 
Μπραβο ρε παιδια ολο και καλυτεροι γινεστε.

Ο πατος ειναι μακρυα ακομα ?? Αντε, βαρεθηκα










2 σχόλια:

  1. Όσον αφορά στα πολιτικά, I couldn’t agree more και θα το ξέρεις ήδη αν διαβάζεις κι εσύ το blog μου!

    Αλλά θέλω να σταθώ στα καλλιτεχνικά στοιχεία του post αυτού! :-)
    Μπράβο για τις κομμένες σκηνές από LotR και την ωραία εικόνα για την Κιβωτό (ελπίζω να με έχεις υπολογίσει κι εμένα σε καμιά γωνίτσα δίπλα στα γατιά μου!). Το βίντεο με τους φανατικούς ψηφοφόρους του ΓΑΠ δεν το είχα δει...κλαίω απ’ τα γέλια (ή απλά κλαίω) με τον κύριο με τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ στο αγροτικό που τις φιλάει (θα έχει φάει καλά αυτός), την αγγλομαθούσα γιαγιά και τον λαλίλαστο και πανέξυπνο τελευταίο κύριο που εξακρίβωσε και μας αποκάλυψε ότι ο Γιωργάκης είχε παππού και πατέρα! Πως να έγινε αυτό άραγε;;!! Χμμμ...θέλει ψάξιμο, προβληματίστηκα τώρα!! :-Ρ Κι έχω και μια ένσταση να κάνω παρακαλώ... οι Neanderthal θα ήταν πιο έξυπνοι φαντάζομαι! Τα ork είναι κάπως έτσι http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20070711180254/inciclopedia/images/5/53/Ork.jpg

    Επίσης, η θεωρητική φύση μου με αναγκάζει να σου επισημάνω ότι είναι «εν δυνάμει» και όχι «εν δυνάμη».

    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λιστα της κιβωτου ειναι πριβε κ δε μπορω να αποκαλυψω ονοματα, μπορω ομως να σου δωσω hint οτι ο Τουλης θα μεινει απ εξω γιατι θα μπαταρει η κιβωτος. Κατι θα κανουμε ομως μην ανησυχεις ;)
    Οσο για τους ορκ/νεαντερνταλ, ηταν αφενος ποιητικη αδεια, κι αφετερου δεν βρηκα εικονα που να με καλυπτει. Αυτη που παραθετεις δεν την ειχα δει,πολυ ομορφη :-Ρ
    Μπα? εκανα ορθογραφικο λαθος?? πως ειναι δυνατων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή